Toiminnanohjausjärjestelmä Fikuro: nopea käyttöönotto

Toiminnanohjausjärjestelmä on työkalu, jolla hoidetaan mm. yritysen laskutus ja tuotanto. Toiminnanohjausjärjestelmät ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina.

Perinteisten työasemaohjelmistojen rinnalle on tullut aidosti selainpohjaisia ohjelmistoja. Se tarkoittaa, että toiminnanohjausjärjestelmä on alusta asti rakennettu toimimaan kuten web-sivustot tai verkkokaupat. Eli käyttäjä ei tarvise mitään muuta kuin selaimen (esimerkiksi Google Chromen tai Firefoxin) ja internet-yhteyden. Sama ohjelmisto on käytettävissä sekä tietokoneella, tabletilla ja puhelimella ilman mitään ylimääräisiä komponentteja.

Aidosti pilvipohjainen ERP

Monet perinteisten toiminnanohjausjärjestelmien toimittajat mainostavat tarjoavansa pilvipohjaista ratkaisua, vaikka heidän ohjelmistonsa onkin käytännössä työasemaohjelmisto. Käyttäjät pääsevät käsiksi toiminnanohjausjärjestelmään esimerkiksi Citrixin tai muun etätyöpöytäratkaisun kautta. Käyttäjän koneelle asennetaan ylimääräinen etätyöpöytäohjelmisto, ja toiminnanohjausjärjestelmä on käytettävissä tämän etätyöpöytäohjelmiston kautta.

Toki tämäkin ratkaisu on edistysaskel sitä kohti, että kaikki ohjelmiston osat asennettaisiin asiakkaan palvelimille. Etätyöpöytäratkaisussa kun ohjelmisto voidaan lopulta asentaa esimerkiksi toimittajan omaan palvelinsaliin.

Selainpohjainen toiminnanohjausjärjestelmä on myös käytettävissä kaikilla selaimilla, joten se toimii tableteilla ja puhelimilla ilman mitään ylimääräisiä kikkailuja.

Nopeus valttina

Aidossa pilvipohjaisessa toiminnanohjausjärjestelmässä on kuitenkin lukuisia hyötyjä etätyöpöytäohjelmistoon pohjautuvaan ERP-ohjelmistoon verrattuna. Ensinnäkin ohjelmiston käynnistys. Selainpohjainen toiminnanohjausjärjestelmä on käytettävissä kun vain surffaat oikeaan osoitteeseen, kirjaudut sisään ja alat käyttää ohjelmistoa. Etätyöpöytäratkaisuissa ohjelmiston lataaminen on hitaampaa ja kirjautuminen työläämpää.

Nykyisin käyttäjät ovat tottuneet ohjelmistojen nopeaan toimintaan, jolloin hitaus tuntuu todella tuskastuttavalta. Selainpohjainen toiminnanohjausjärjestelmä on myös käytettävissä kaikilla selaimilla, joten se toimii tableteilla ja puhelimilla ilman mitään ylimääräisiä kikkailuja.

API takaa laajennettavuuden

Pilvipohjaisiin toiminnanohjausjärjestelmiin pystytään usein tarjoamaan myös ohjelmallinen rajapinta, API. Se tarkoittaa, että perustoiminnallisuuksien rinnalle voidaan varsin helposti rakentaa uutta toiminnallisuutta. Toiminnanohjausjärjestelmä voidaan nähdä pohjana, johon on lisätty asiakaskohtaisia räätälöintejä ja ominaisuuksia. Tällöin voidaan esimerkiksi yhdistää ERP:in tiedot verkkokauppaan, tehdä optimoitu mobiilisovellus myyjille, kumppaneille tai varaston työntekijöille tms.

Perinteisten työasemaohjelmistojen heikkous on yleensä rajapintojen puute. Niitä ei ole alusta asti suunniteltu yhdistettäviksi muihin ohjelmistoihin ja räätälöitäviksi. Etätyöpöytäratkaisut eivät itsessään tarjoa rajapintaa.

Lue kuinka Ykkösvärin tilausjärjestelmä integroitiin Fikuroon

Moderneissa ohjelmistoissa hyväksytään se tosiasia, että tietoja ja toimintoja tulee voida yhdistellä. Näin voidaan esimerkiksi ottaa käyttöön maailman paras CRM-järjestelmä ja liittää se ERP:iin. Integroitavuus antaa mahdollisuuden tehdä kullekin asiakkaalle paras mahdollinen toiminnanohjausjärjestelmä, joka tukee juuri hänen liiketoimintaansa.

Toiminnanohjausjärjestelmä käyttöön päivässä?

Suurin yksittäinen tekijä, mikä erottaa perinteiset ja modernit toiminnanohjausjärjestelmät on käyttöönotto. Aidosti pilvipohjainen toiminnanohjausjärjestelmä on alusta asti rakennettu käsittelemään suuria käyttäjämääriä. Tällöin uuden asiakasympäristön perustamisen tulee olla hyvin helppoa.

Pilvipohjaisessa ERP:ssä voidaan käyttää samaa infrastruktuuria, palvelinkokonaisuutta, kaikkien asiakasympäristöjen pyörittämiseen. Se tarkoittaa, että pilvipohjaisessa ERP:ssä ei tarvise asentaa uusia palvelimia, tietokantoja tms. Näin käyttöönotto helpottuu oleellisesti perinteisiin toiminnanohjausjärjestelmiin verrattuna.

Pilvipohjaisuus antaa myös mahdollisuuden tehostaa käyttöönottoa tarjoamalla erilaisia työkaluja tietojen tuomiseksi järjestelmään. Pilvipohjaisuus itsessään ei tietystikään ole tässä olennaisin asia, vaan ymmärrys siitä, mitä tietoja ERP:iin tulee tuoda käyttöönoton yhteydessä ja millaiset työkalut helpottavat tuontia parhaiten. Joustavat ja tehokkaat työkalut sallivat tietojen tuonnin erilaisista tietolähteistä.

Ja uskokaa pois, Fikuron käyttöönotto on yleensä yhden työpäivän mittainen homma!

Fikuro-toiminnanohjausjärjestelmä hyödyntää edellä kuvattuja pilvipohjaisten ohjelmistojen etuja täysimääräisesti. Se on aidosti selainpohjainen, joten sitä voidaan käyttää eri laitteilta helposti ja nopeasti. Ohjelmistoon pääsee siis kiinni pikaisesti vaikka etätyöpaikoilta tai laiturin nokasta. Fikurossa on myös rajapinta, jonka avulla toimintaa voidaan laajentaa ja muokata myös asiakkaiden tarpeiden mukaan. Ja uskokaa pois, Fikuron käyttöönotto on yleensä yhden työpäivän mittainen homma!

Käyttöönottopäivän kulku

Yleensä käyttöönotto menee siis siten, että asiakkaan kanssa sovitaan käyttöönottopäivä. Sen jälkeen Fikuro esittää asiakkaalle kysymyksiä, joiden perusteella ohjelmiston alkuasetukset tehdään valmiiksi. Sen jälkeen asiakkaan nykyisestä toiminnanohjausjärjestelmästä ladataan oleellisimmat tiedot Excel- tai csv-tiedostoihin ja ne toimitetaan Fikurolle. Tiedot ladatan Fikuroon valmiiksi.

Käyttöönottopäivänä tarkistetaan alkuasetukset. Fikurossa on valmiina yrityksen tarvitsemat tiedot ja ohjelmisto on valmiina käyttöön. Yritykselle annetaan puolen päivän mittainen koulutus ja siitä se lähtee. Fikuro on myös yhteydessä asiakkaaseen koulutuspäivän jälkeen tiiviisti, sillä haluamme varmistaa ohjelmiston jouhevan käytön ja kuulla asiakkailta hyviä ideoita miten toimintaa voisi parantaa entisestään.

Meidän toimintatapamme siis on, että pyrimme kumpaakin osapuolta auttavaan yhteistyöhön, jossa oikeasti kommunikoidaan myös käyttöönoton jälkeen. Me haluamme ymmärtää asiakkaiden haasteet ja toiminnan hyvin, ja yhdessä kanssanne viedä ratkaisuamme vielä pidemmälle.

Valikko Sulje valikko
Lähetä sähköpostia Soita

Tilaa uutiskirjeemme!

Lähetämme postia kiinnostavista asioista muutamia kertoja vuodessa.

Fikuro Oy