Tuotannon seuranta

Tuotannon seuranta perustuu automaattiseen tietojen keräämiseen. Tällöin tuotantolaitteisiin/-koneisiin liitetään tietojen automaattinen lähettäminen Fikuroon.

 Fikuron kautta voidaan monitoroida tuotantokoneiden toimintaa ja tehokkuutta. Toiminnan tehokkuus lasketaan ja esitetään OEE (Overall Equipment Effectiveness) -menetelmän mukaisesti.

Tehtaiden ja pajojen lattioita tallaillessa tulee huomattua, missä digitalisaatio ei ole vielä päässyt arkipäivään. Tuotannon koneiden kyljessä on usein paperiset lomakkeet tai vihkot, joilla seurataan koneen toimintaa ja tuotannon etenemistä.

Fikuron kohdalla halusimme tuoda automaattisen tuotannon seurannan kaikkien ulottuville. Siirrytään vihkoista ja lappusista automaattiseen tiedonkeruuseen ja reaaliaikaiseen esittämiseen!

Tuotannon seuranta perustuu automaattiseen tietojen keräämiseen tuotannon koneilta ja laitteilta. Tällöin tuotantolaitteisiin liitetään erilaisia antureita, joilla tieto kerätään ja lähetetään automaattisesti Fikuroon.

Kun tietoa kerätään, Fikuron kautta voidaan seurata tuotantokoneiden toimintaa ja tehokkuutta. Toiminnan tehokkuus lasketaan ja esitetään OEE (Overall Equipment Effectiveness) -menetelmän mukaisesti.

Asiakkaillamme tuotannon seurantaa käytetään esimerkiksi näiden tietojen esittämiseen:

  • Muottien ja/tai terien käyttöaste
  • Häiriöiden ja hälytysten ilmoittaminen
  • Koneiden kuormitus ja käyttöaika
  • Työjonon läpimeno koneittain / tilauksittain

Lisätietoja:

Valikko Sulje valikko
Lähetä sähköpostia Soita

Tilaa uutiskirjeemme!

Lähetämme postia kiinnostavista asioista muutamia kertoja vuodessa.

Fikuro Oy