Tietoa meistä

Lokakuusta 2021 alkaen Fikuro on osa Vismaa, lue lisää »

Fikuron pääomistajina sekä perustajina toimivat Jussi Seppälä ja Vesa Vesterinen. Heillä molemmilla on pitkä työhistoria globaaleissa ohjelmistoyrityksissä. Kummatkin ovat todellisia konkareita toiminnanohjausjärjestelmien saralla. He ovat olleet mukana kehittämässä Suomen tunnetuimpia ja yleisimpiä ERP-järjestelmiä.

Fikuro on perustettu vuonna 2017. Jussin ja Vesan visio oli luoda helppokäyttöinen ja kustannustehokas ERP/toiminnanohjausjärjestelmä, jonka käyttöönotto on helppoa. Yrityksen päätuote on Fikuro – helppo ERP yritysohjelmisto. Fikuro on nykyaikainen, täysin netissä toimiva ohjelmisto, jolla hoidetaan yrityksen tuotanto, varastot sekä myynti. Se on tarkoitettu erityisesti PK-yrityksille, jotka tekevät tuotteiden valmistusta ja kokoonpanoa.

Tehokkuus syntyy helpoudesta, yksinkertaisuudesta ja siitä, kun kaikki ylimäärinen on riisuttu pois. Näin voidaan keskittyä olennaiseen!

Fikuro kehitettiin aluksi muutaman teollisuuden asiakkaan tarpeisiin. Tarkoituksena oli toimia täysin toisin kuin muut ERP-toimittajat. Fikuroon ei lisätty kaikkia mahdollisia ominaisuuksia, nappeja ja toimintoja. Sen sijaan asiakkaita kuunneltiin tarkasti ja lisättiin vain oleellisimmat asiat, joita teollisuuden PK-yritykset oikeasti tarvitsevat. Näin ratkaisusta saatiin mahdollisimman yksinkertainen eivätkä oleellisimmat asiat huku ohjelmiston syövereihin. Koska ohjelmisto on suunniteltu erityisesti muovi- ja metalliteollisuuden tarpeisiin, pystyttiin jättämään pois sellaiset asiat, joita valitulla toimialalla ei tarvita. Havaittiin, että tehokkuus syntyy helpoudesta, yksinkertaisuudesta ja siitä kun ylimäärinen on riisuttu pois. Näin voidaan keskittyä oleelliseen!

Fikuron käyttäjämäärät ovat kasvaneet tasaisesti

Fikuron käyttäjämäärät ovat kasvaneet tasaisesti. Kuten aiemmin kerrottiin, aluksi ratkaisu tehtiin muutamalle asiakkaalle. Kuitenkin vuodesta 2020 ja erityisesti 2021 on Fikuro herättänyt kiinnostusta laajemminkin ja uusia asiakkuuksia on tullut jatkuvasti. ”Asiakkaiden kiinnostus yleensä herää, kun he näkevät oikeasti, miten poikkeava ratkaisu on. Tuotantoon liittyviä toimintoja tehdään Fikurolla huomattavasti helpommin kuin mihin ollaan totuttu.”, kertovat perustajat.

Avain Fikuron kehittymiseksi on ollut tiivis yhteistyö asiakasyritysten kanssa. Heiltä tulee hyviä ideoita ja lopulta kaikki voittavat, kun ratkaisu palvelee paremmin asiakasta ja samalla Fikuron ohjelmisto kehittyy. Lisäksi oleellinen osa ovat olleet erinomaiset työntekijät, joilla on pitkä kokemus ohjelmistokehityksestä sekä uusista teknologioista. Fikurolla on myös laaja kansainvälinen verkosto apunaan. Teknologian alustana on Amazon Web Services.

Jussi Seppälä on Fikuro Oy:n nykyinen R&D manager sekä ohjelmistokehityksen ja tuotannon kehittämisen asiantuntija. Jussi on työskennellyt kansainvälisissä tehtävissä Euroopan kovimmissa ohjelmistotaloissa noin 20 vuotta. Pääpaino on ollut nimenomaan ERP-järjestelmien toteuttamisessa. Ohjelmistokehityksessä häntä innostaa alan jatkuva kehittyminen, automaattitestaus, laadunvarmistus ja tekoälyn mahdollisuudet. Hänen on toiminut pääarkkitehtina, arkkitehtina, tiiminvetäjänä ja ohjelmoijana. Jussi on kouluttanut ohjelmoijia sekä ollut luennoimassa useissa alan tapahtumissa. Hän on ollut mukana myös useissa tekoälyprojekteissa. Jussi on tehnyt yhteistyötä kymmenien tuotannollisten yritysten kanssa, jotka tekevät valmistusta ja kokoonpanoa. Samalla hän on kerännyt runsaasti tietoa erilaisten tuotannollisten yritysten haasteista ja ratkaisumahdollisuuksista. ”Tuotannon kapasiteettia ja myyntiä on voitu parantaa olemassa olevilla resursseilla, kun työkaluja ja toimintatapoja parannetaan”, korostaa Jussi. (Kts. lisätiedot)

Jussi Seppälä

Vesa Vesterinen on Fikuro Oy:n Customer success manager. Vesa on työskennellyt Suomen ja Euroopan ohjelmistotaloissa noin 20 vuoden ajan. Hän on toiminut tuotepäällikkönä, tuotekehitysjohtajana ja teknisenä asiantuntijana. Hän on ollut kehittämässä myös ohjelmistotalojen asiakaspalvelua. Vesa tykkää toimia asiakasrajapinnassa ja hänen intohimonsa on ratkaista asiakkaiden ongelmia. Asiakkaiden isommatkaan haasteet eivät pelota Vesaa – hän haluaa olla auttamassa asiakasta kehittymään ja kasvamaan.

Yhteystietomme löytyvät täältä

Valikko Sulje valikko
Lähetä sähköpostia Soita

Tilaa uutiskirjeemme!

Lähetämme postia kiinnostavista asioista muutamia kertoja vuodessa.

Fikuro Oy