Choose language

Tietoa meistä

Tutustu Fikuron tarinaan ja ammattilaisiin Fikuron taustalla.

Fikuro järkeistää yrityksesi toiminnanohjauksen

Moni ERP tai toiminnanohjausjärjestelmä on PK-yritykselle liian kallis, hankala ottaa käyttöön tai käyttää. Toiminnanohjausjärjestelmän tulisi olla yritykselle ratkaisu, ei uusi ongelma. 

Tästä ajatuksesta syntyi Fikuro: pilvipohjainen toiminnanohjausohjelmisto, joka laittaa varastot, valmistuksen ja kaikki numerot juttelemaan keskenään –  ilman, että esimerkiksi taloushallinnon ohjelmaa tarvitsee vaihtaa. Fikuron saa pystyyn päivässä, ja sitä on todella helppo käyttää. 

Fikuro syntyi vuonna 2017 Ferppi-nimisenä valmistavan teollisuuden toiminnanohjausjärjestelmänä. Loppuvuonna 2021 ohjelmisto tiimeineen siirtyi yrityskaupalla Vismalle, ja samalla sen nimi päivittyi Fikuroksi. 

Vismalla on kosolti kokemusta vaativasta ohjelmistokehityksestä ja datan liikuttelusta, ja yrityskauppa toikin Fikuron hartioihin lisää leveyttä ja kehitykseen vauhtia. Nyt monipuolinen Fikuro-tiimi rakentaa päämäärätietoisesti ratkaisua nimenomaan PK-yrityksen toiminnanohjauksen haasteisiin. 

Mitä Fikuro tekee?

Fikuro auttaa järkeistämään yrityksen toimintaa kolmella tasolla:

FIKURO brandi | ikoni automaatio

Toimivat ja selkeät prosessit

Tuo yrityksen päivittäiset ydintoiminnot yhteen: tieto kulkee myynnin, valmistuksen, varastojen ja toimitusten välillä saumattomasti.

FIKURO brandi | ikoni tulos

Käyttökelpoisempaa dataa

Aina ajantasaiset, automaattisesti päivittyvät tiedot siellä, missä niitä tarvitaan – selkeästi esitettynä.

FIKURO brandi | ikoni kokonaisvaltainen valmis

Ennustettavampaa liiketoimintaa

Fikuro auttaa järkeistämään yrityksen toimintaa. Mahdolliset pullonkaulat tulevat näkyviksi, varaston sekä myynnin tilanne ja tilauskanta ovat jatkuvasti tiedossa.

Helppo ja kätevä toiminnan­ohjaus­järjestelmä

Fikuron suunnittelun ja kehityksen johtotähtenä on alusta asti ollut helppous. Halusimme rakentaa toiminnanohjausjärjestelmän, jonka käyttöönotto käy nopeasti, ja jonka käyttö tekee arjesta sujuvampaa yrityksen kaikissa toiminnoissa. Olemme onnistuneet siinä mielestämme aika hyvin. 

Helppo käyttöönotto

Fikuro on tarkoituksella tehty niin yksinkertaiseksi, että sen saa käyttöön päivässä. Ohjelmisto pyörii tietoturvallisesti pilvessä ja sitä käytetään selaimella – asennuksiin, konesaleihin tai servereihin ei Fikuron takia tarvitse investoida. 

 Lisäksi Fikuro integroituu yrityksen omaan taloushallintojärjestelmään, eli taloushallintoa ei tarvitse siirtää ohjelmistosta toiseen. ERP saa olla ERP ja taloushallinto pysyy taloushallintona samalla, kun tiedot kulkevat sievästi rajapintojen välityksellä. 

Simppelisti paketoitu järjestelmä

Olemme paketoineet ja hinnoitelleet Fikuron simppelisti. Ohjelmistoon ei rakenneta asiakaskohtaisia ominaisuuksia tai räätälöintejä, vaan paketit sisältävät asiat, joita useimmat yritykset tarvitsevat. 

Kenelle Fikuro sopii?

Fikuro sopii erityisen hyvin yrityksille, jotka toimivat valmistavassa teollisuudessa tai kokoonpanevat tuotteita. Tulevaisuudessa ohjelmistoa kehitetään palvelemaan myös muiden toimialojen yrityksiä, esimerkiksi tukkukauppaa. 

Fikuro on ensimmäinen suomalainen järjestelmä, jossa pilvipalvelu-ERP ja MES eli tuotantolaitteisiin ja -koneisiin asennettavat tuotannon­seuranta­moduulit toimivat saumattomasti yhteen. Tämä tekee Fikurosta erittäin kilpailukykyisen ratkaisun tuotannon seurannan ja tuotannonohjauksen yhdistämiseen.  

Kehittyvä toiminnan­ohjaus­järjestelmä

Vaikka olemme Fikurosta ylpeitä, emme jää lepäämään laakereillemme. Fikuro kehittyy jatkuvasti, ja viemme ohjelmistoon uusia ominaisuuksia viikoittain. 

Kehityksen ytimessä on yrityksen arjen sujuvoittaminen: tuotannon ja päivittäisten tekemisten järkeistäminen. Ja vaikka ominaisuuksien määrä kasvaa, emme tingi ohjelmiston helppokäyttöisyydestä: käyttöliittymää on alusta asti kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa, ja niin toimimme tulevaisuudessakin. Meille on tärkeää, että kokonaisuus pelaa yhteen ja auttaa yrittäjiä ja heidän työntekijöitään käyttämään työpäivänsä paremmin. 

Haluatko lisätietoa Fikuron uusista ominaisuuksista?

fikuro-web-metalli2-500x500

Fikuron data ja turvallisuus

Koska toiminnanohjausjärjestelmä käsittelee yritykselle kriittistä tietoa, on tietoturva ja datan asianmukainen käsittely meille äärimmäisen tärkeää. Visman sisäisillä mittareilla mitattuna Fikuron tietoturva on korkeimmalla mahdollisella tasolla, ja työskentelemme jatkuvasti myös pitääksemme sen siellä. 

Fikuron konesalit ja serverit sijaitsevat EU/ETA-alueella, ja niiden turvallisuus täyttää kaikki EU:n tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n vaatimukset.

Fikuro-tiimi

Fikuron tiimiin kuuluu sekä pitkän linjan ohjelmistoammattilaisia että valmistavan teollisuuden parissa vuosia työskennelleitä henkilöitä. Tällä yhdistelmällä pystymme varmistamaan kehityksen, joka tukee Fikuron käyttäjiä. Kaiken kaikkiaan Fikuron parissa työskentelee parikymmentä ammattilaista, ja tiimi kasvaa tasaisesti.

Koska helppokäyttöisimmänkin softan kanssa menee joskus sormi suuhun, on Fikuron asiakastuki erityisen tärkeä osa tiimiä. Tiimi tekee kuukaudesta toiseen erinomaista työtä:  asiakastyytyväisyys- eli NPS-arvosanat ovat korkeat, ja ohjelmiston käyttäjät antavat asiakastuelle jatkuvasti kiittävää palautetta. 

Kysyttävää Fikurosta? Ota yhteyttä!