Choose language

Teollisuuden toiminnan­ohjaus­järjestelmä

Etsitkö ERP-­järjestelmää valmistavan teollisuuden yritykseen? Fikuro on helppokäyttöinen ERP-pilvipalvelu teollisuus­yritysten tarpeisiin!

Fikuro toiminnanohjausjärjestelmän käyttöliittymä

Ketterä toiminnan­ohjaus­järjestelmä teollisuuteen

Paras teollisuusalan ERP-järjestelmä huomioi yrityksen tarpeet ja on helppo sekä sujuva käytettävä. Fikurolla järkeistät koko kuvan – ohjaat, seuraat ja selkeytät tuotannon ja varaston yhteispeliä ilman pitkää ja hankalaa ohjelmistoprosessia.

Fikuro pilvipalvelu

Valmistavan teollisuuden ERP kevyenä pilvipalveluna

Kaikki, mitä tarvitset teollisuus­yrityksen toiminnan- ja tuotannon­ohjaukseen, kätevästi pilvessä!

Fikuro: helppo toiminnanohjausjärjestelmä

Helppo ottaa käyttöön, nopea oppia

Valmistavan teollisuuden yritysten tarpeisiin suunniteltu, selkeä ja helppokäyttöinen ERP-järjestelmä.

Pk-yritykselle sopiva toiminnan­ohjaus­­järjestelmä. Tutustu paketteihin.

Toiminnan­ohjaus­järjestelmä tuotantoon ja teollisuuteen kätevällä kuukausimaksulla, ilman piilokuluja.

Fikuro Varasto

Helppo varastonhallinta pienille yrityksille

99

EUR /kk

Tutustu

Fikuro Tuotanto

Valmistavan teollisuuden toiminnanohjaus pk-yrityksille

399

EUR /kk

Tutustu

Fikuro Pro

Valitse yrityksellesi paras kokonaisuus myyntimme avustamana

Kysy hintaa 

Tutustu

Fikuro on oikea ERP teollisuuteen

Fikuro palvelee jo useissa kone- ja metallialan pk-yrityksissä, muoviteollisuudessa ja muissa tuotteita valmistavissa ja kokoonpanevissa yrityksissä. Se on kehitetty teollisuuden tarpeisiin, ja kehitämme järjestelmää jatkuvasti. Asiakkaiden tyytyväisyys on meille tärkeä mittari.

Voiko valmistavan teollisuuden ERP olla sekä kevyt että kattava? Kyllä voi.

Tuotteita valmistavan yrityksen toiminnanohjaus kattaa raaka-aine- ja tarvikeostot, varastoinnin, tuotannon ja valmistuksen sekä myynnin ja toimitukset.

Toiminnan­ohjaus­järjestelmän avulla kaikki yrityksen toimintaan liittyvät tiedot ja prosessit pysyvät tallessa yhdessä, helppokäyttöisessä järjestelmässä. Fikuro sisältää kaikki valmistavan teollisuuden toiminnanohjauksen ominaisuudet – lisäksi se integroituu saumattomasti yrityksesi taloushallinnon järjestelmään.

Ostotilausten ja ostojen hallinta

Fikuro varmistaa, että tulevat kulut ja investoinnit ovat yrityksessäsi tiedossa. Jos ostot ja myyntitilaukset ovat samassa järjestelmässä, voit tilata tarvikkeet ja raaka-aineet oikea-aikaisesti tilauksiin nähden. Fiksusti ja tehokkaasti hoidettu ostaminen parantaa myös yrityksen taloudellista tulosta.

Tuotannonohjaus

Fikuro pitää sävelet selvinä tehtaissa ja tuotantolaitoksissa. Rakennetuote, työkortit ja työjono auttavat varmistamaan, että asiat tehdään järkevässä järjestyksessä ja tuotanto sujuu suunnitellusti.

MES-järjestelmä

Koneesi toimivat automaattisesti, mutta liikkuuko tieto niiltä eteenpäin ja takaisin? Yhdistä tuotannonseuranta (MES) toiminnanohjaukseen! Fikuro on ainoa suomalainen ratkaisu, jossa ERP ja MES toimivat yhteen täysin selainpohjaisesti.

MES-järjestelmä laskee valmistuneita kappaleita, tarkkailee laatua, seuraa muottien elinkaarta ja visualisoi datan Fikuroon. MES:n tietojen avulla tehostat tuotannonsuunnittelua, teet tarkempia kustannuslaskelmia ja vähennät energiankulutusta.

Varastonhallinta

Pidät huolen varaston parhaasta mahdollisesta kiertonopeudesta ja siitä, että tuotteet pystytään valmistamaan ja toimittamaan ajallaan.

Myynnin työkalut

Fikuro varmistaa, että niin tarjouskanta kuin tehdyt tilauksetkin etenevät prosessin mukaisesti ja niistä saadaan oikeat tiedot yrityksen käyttöön oikeaan aikaan. Pystyt esimerkiksi tekemään raaka-aineiden ostot tehtyjen myyntitilausten mukaan, ja varmistat, että toimitukset onnistuvat sovitussa aikataulussa.

Tuntikirjaukset ja projektit

Helppo tuntikirjaus suoraan asiakasprojekteille – myös lisätöiden kirjaaminen onnistuu. Jos projektilla on alihankkijoita, voivat hekin kirjata tuntinsa Fikuroon.

Raportointi

Monipuoliset raportit varaston, tuotannon, myynnin, ostojen ja projektien seurantaan. Data päivittyy automaattisesti suoraan järjestelmästä.

Integraatiot

Tee laskutuksesta nopeaa ja tehokasta valmiilla taloushallinnon integraatiolla. Fikuro API yhdistää muut järjestelmäsi luotettavasti.

Fikuro asiakas

Takuulla tyytyväiset asiakkaat

Olemme varmoja siitä, että Fikuro tekee, mitä lupaa. Siksi tarjoamme sinulle 3 kk tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen, saat Fikuro-pakettisi kuukausimaksuista rahat takaisin.

Valmistavan teollisuuden toiminnanohjaus

Kokosimme avuksesi vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin valmistavan teollisuuden toiminnanohjauksesta ja ERP-järjestelmistä.

Paras teollisuusyrityksen tai tehtaan ERP-järjestelmä on helppo sekä ottaa käyttöön ja käyttää. Silloin järjestelmän käyttö ei ole erillinen prosessi, vaan osa yrityksen normaalia toimintaa. Pilvessä toimiva ERP pysyy aina ajan tasalla, etkä tarvitse sen käyttöön muuta kuin tietokoneen ja nettiyhteyden.

Tuotteita valmistavan yrityksen toiminnan­ohjaus­järjestelmän tulisi sisältää ainakin seuraavat osa-alueet:  varastonhallinta, tuotannonohjaus, myynti ja ostot. Silloin varaston kierron, valmistuksen ja toimitusten kannalta olennaiset tiedot kulkevat läpi prosessin, ja eri vaiheita voi optimoida.

Lisäksi kannattaa varmistaa, että integraatiot yrityksessä jo ennalta oleviin järjestelmiin onnistuvat. Esimerkiksi Fikuro yhdistyy suosituimpiin taloushallinnon järjestelmiin kertakaikkiaan saumattomasti – taloushallinto-ohjelmaa ei siis tarvitse vaihtaa, eikä kirjanpitäjän prosesseihin tarvitse puuttua toiminnan­ohjaus­järjestelmän käyttöönoton yhteydessä.

Toiminnan­ohjaus­järjestelmän hinta riippuu sen ominaisuuksista ja käyttöönottoprojektin kustannuksista. Esimerkiksi Fikuron toiminnanohjaus on hinnoiteltu selkeiksi, kuukausihintaisiksi paketeiksi, eikä järjestelmän kompakti käyttöönotto maksa maltaita.

Toiminnan­ohjaus­järjestelmä kannattaa hankkia teollisuusalan yritykseen heti, kun yrityksen tuotannossa on useampia nimikkeitä, ja mukana on myös osien tai valmiiden tuotteiden varastointia. 

Kun prosessit pysyvät suorassa alusta alkaen, ja asiakkaisiin, tilauksiin ja resursseihin liittyvä tieto on yhdessä järjestelmässä, on yrityksen myös helpompi kasvaa. Kasvukivut näkyvät usein juuri esimerkiksi siinä, että toiminnanohjauksessa käytettävien exceleiden ylläpito alkaa tuottaa ylimääräistä vaivaa, ja varastot edellyttävät jatkuvaa inventointia. 

Toiminnan­ohjaus­järjestelmä auttaa pitämään valmistavan teollisuuden prosessit järkevinä ja varmistamaan, että varastot, tuotanto, ostot ja myynnit kulkevat oikeassa tahdissa – silloin toiminta on taloudellisesti järkevää, ja turvaat myös oikea-aikaiset toimitukset ja asiakastyytyväisyyden.

ERP-järjestelmän käyttöönotto teollisuusyrityksissä onnistuu parhaiten silloin, kun yrityksen omat prosessit ovat selkeitä ja esimerkiksi tuoterakenteet ovat tiedossa. Jos näin ei ole, kannattaa pohjatyön huolelliseen tekemiseen varata hieman aikaa. Itse toiminnan­ohjaus­ohjelmiston käyttöönotto onnistuu parhaimmillaan jopa päivässä – tämä tietysti riippuu järjestelmästä ja sen monimutkaisuudesta.

Tärkeintä on, että tiedot myynneistä ja ostoista kulkevat taloushallinto- ja toiminnan­ohjaus­järjestelmän välillä. Moni ERP sisältää myös talous­hallinnon, mutta usein integraatio yrityksen toiminnan­ohjauksen ja talouden kanssa riittää mainiosti. Silloin järjestelmän käyttöönotto on myös kevyempi ja yksinkertaisempi.

Löydä oikea ERP teollisuuteen – tutustu vertailuun

Miten teollisuuden toiminnan­ohjaus­järjestelmä tai ERP tulee valita? Millaisia ohjelmistoja on tarjolla juuri valmistavan teollisuuden yrityksille, ja mitä teollisuuden toiminnanohjauksessa tulisi ottaa huomioon? Vertailimme teollisuuden toiminnan­ohjaus­järjestelmiä, jotta löytäisit omalle yrityksellesi oikean.

Kuvituskuva, mies varastossa