Choose language

Usein kysytyt kysymykset

Askarruttaako jokin Fikuron hankinnassa tai toiminnassa? Kaikki järkeistyy – tältä sivulta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Fikuron hankinta

Fikuro on nopein tapa ottaa pk-yrityksen tuotanto, myynti ja varastot haltuun! Fikurossa on selkeä ja edullinen pakettihinnoittelu – päivität pakettia helposti, jos tarpeesi muuttuvat.

Fikuro soveltuu erityisen hyvin valmistusta ja kokoonpanoa tekeville pk-yrityksille.

Lue asiakaskokemuksia

Fikuro on aloitus- ja käyttökustannuksiltaan edullinen toiminnanohjausjärjestelmä ilman piikokustannuksia – alkaen 99 €/kk. Fikuron neljä erilaista pakettia on tehty erityisesti pk-yrityksille, jotka valmistavat ja kokoonpanevat tuotteita.

Katso paketit ja hinnat

Kyllä, Fikuron pakettien kuukausihintoihin sisältyy asiakastuki. Fikuron tuen tavoitat puhelimitse ja sähköpostilla. Lisäksi käytössäsi on 24 h asiakasportaali, jonne voit kirjata tukipyyntöjä silloin kun sinulle sopii.

Lue lisää asiakastuesta

Olemme varmoja siitä, että Fikuro tekee, mitä lupaa. Siksi haluamme tarjota sinulle tyytyväisyystakuun. Voit käyttää Fikuroa huoletta kolme kuukautta – jos et ole tyytyväinen, tarjoamme Fikuro-pakettisi kuukausimaksuista rahat takaisin.

Lue lisää tyytyväisyystakuusta

Fikuron käyttöönotto

Se on Suomen nopein – saat järjestelmän käyttöösi jopa yhdessä päivässä.

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoa on perinteisesti pidetty viikkojen tai pahimmillaan jopa kuukausien tai vuosien mittaisena projektina. Fikuron käyttöönotto poikkeaa totutusta – käyttöönotto onnistuu jopa yhdessä työpäivässä.

Lue lisää käyttöönotosta

Kyllä voidaan. Rakennetuotteiden tiedot voidaan tuoda helposti nykyisestä järjestelmästäsi Excelin kautta.

Fikuron käyttö

Helppo käyttää, nopea oppia – tarvitset vain verkkoyhteyden ja -selaimen.

Fikuro on täysin selainpohjainen ohjelmisto, joten voit hyödyntää eri laitteita ja käyttää Fikuroa mistä vain. Fikuro skaalautuu mobiililaitteille, tietokoneelle ja tabletille. Parhaan käyttökokemuksen saat, kun käytät tablettia tai tietokonetta. Puhelimella voit helposti tehdä esimerkiksi tuntikirjauksia.

Fikuron kieliversioista saatavilla on suomi ja englanti. Voit vaihtaa oman käyttäjänäkymäsi kielen helposti. Lisäksi voit merkata sekä asiakas- että toimittajakohtaisesti, mitä kieltä haluat käyttää. Esimerkiksi jos asioit tietyn toimittajan kanssa englanniksi, saat automaattisesti kaikki tulosteet toimittajan kielellä.

Tuotannonohjaus & tuotannonseuranta

Fikurossa on kaikki tarvittava yrityksesi tuotannon johtamiseen – tuotanto, myynti, ostot, varasto ja projektit toimivat sulavasti yhteen.

Kyllä vain. Työ- ja laatuohjeet ovat helposti saatavilla silloin kun niitä tarvitaan. Fikurossa näet työohjeet sekä työkortilla että solun kontrollinäkymässä. Voit liittää tuotantosolun tai työpisteen yhteyteen tabletin, mistä työntekijät voivat helposti tarkistaa tarvittavat ohjeet.

Kyllä. Tiedämme, että yritykselläsi saattaa olla omia laatuvaatimuksia. Jos laatuvaatimuksena on esimerkiksi tarkistaa kerran tunnissa tuotantokoneen toiminta, Fikuroon voidaan kuitata tarkistuksen ajankohta ja tulos – tarkastus ok tai laatuhäiriö, mikäli sellainen ilmeni.

Jep, Fikurossa monitasoisten tuotteiden hallinta onnistuu!

Kyllä, Fikuro yhdistää perinteisesti erillään olevan toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) ja tuotannonohjausjärjestelmän (MES) yhdeksi saumattomasti ratkaisuksi. Fikuro MES kerää tietoa automaattisesti koneista ja laitteista. Koneiden antama data on reaaliaikaisesti käytössä myynnin ja tuotannon puolella (ERP), ja toiminnanohjausjärjestelmän tiedot taas ovat tarjolla MES-puolella ilman manuaalista ylläpitoa.

Lue lisää MES-toiminnallisuudesta

Kyllä vain! Kun käytössäsi on Fikuro MES, voit helposti seurata kuinka tehokkaasti tuotanto on toiminut. Fikurossa käytetään tuotannon kokonaistehokkuuden seurannassa OEE-menetelmää, joka kertoo, kuinka paljon tuotantosolut ovat olleet käynnissä tiettynä aikana, kuinka paljon ne ovat tuottaneet ja millaista laatu on ollut – eli kuinka paljon tuotettiin hyväksyttyjä ja hylättyjä tuotteita.

Lue lisää MES-toiminnallisuudesta

Varastonhallinta

Fikurolla pidät varastosi automaattisesti ajan tasalla. Kirjaukset on helppo tehdä ja inventointikin onnistuu kätevästi!

Kyllä! Voit lisätä Fikuroon varastoja ja varastopaikkoja ilman rajoitteita. Voit myös ohjata saapuvia ostotilauksia niin, että tilaukset menevät oikeille varastopaikoille.

Lue lisää varastonhallinnasta

Lainataksemme erästä asiakastamme: "Inventointi ei ole koskaan ollut helpompaa!" Fikuron varastosta tarvitsee osata vain pakollinen inventointi, joka tehdään yrityksestä riippuen kuukausittain, kvartaaleittain, puolivuosittain tai vuosittain. Kaikki muut varaston kirjaukset tapahtuvat automaattisesti.

Ostot, myynti & taloushallinto

Fikurolla ostotilausten tekeminen ja hallinta sujuu sukkelasti. Teet myös myynnin ja tuotannon yhteistyöstä saumatonta: tiedot siirtyvät tarjouksesta tilaukseen, tilauksesta työkorttiin ja lopulta myyntilaskulle.

Kyllä vain. Ostotilauksen voi luoda suoraan myyntitilaukselta – näin tiedät tarkalleen, mihin myyntitilaukseen ostot liittyvät. Voit luoda ostotilauksen myös ilman myyntitilausta, jos haluat tilata materiaaleja valmiiksi varastoon.

Lue lisää ostojen hallinnasta

Kyllä tukee. Voit luoda haluamasi maksurytmin niin, että järjestelmä lähettää automaattisesti laskun tietyin väliajoin. Laskut voi myös lähettää manuaalisesti.

Lue lisää myynnin toiminnallisuuksista

Jep. Asiakkaalle mahdollisesti tehdyt lisätyötunnit, kuten huolto- tai asennustyöt, voidaan helposti lisätä suoraan myyntitilaukselle ja laskuttaa suoraan loppuasiakkaalta.

Lue lisää tuntikirjauksista

Fikuro ei sisällä omaa taloushallintoa tai reskontraa, mutta Fikuro on helppo integroida yleisimpiin taloushallinnon järjestelmiin.

Fikurosta löytyy valmiit integraatiot Visma Fivaldi, Netvisor, Talenom, Procountor ja Fennoa taloushallinto-ohjelmiin. Mikäli käytössäsi on jo joku näistä ohjelmistoista, taloushallintojärjestelmää ei tarvitse vaihtaa. Kun tieto liikkuu automaattisesti Fikuron ja taloushallinnon välillä, säästät jälleen kerran sekä aikaa että rahaa. Sivutuotteena kirjanpidon raportit muuttuvat lähes reaaliaikaisiksi.

Tutustu integraatioihin

Mitä asiakkaat sanovat Fikurosta?

  1. Fikurossa on parasta se, että se on helppokäyttöinen ohjelma, joka on myös helppo ottaa käyttöön. Se tarjoaa meille tosi kattavat työkalut, joilla pystymme suunnittelemaan kokonaisuutta ja pitämään tuotannon järjestyksessä.
  2. Fikuron käyttöönotossa ei ole tarvittu kuin yhteys internetiin ja kevyttä koulutusta. Yhteistyö Fikuron kanssa on ollut mutkatonta ja helposti lähestyttävää, ja ollaan saatu asioita nopeasti eteenpäin.
  3. Toiminnanohjausjärjestelmän ansiosta säästämme valtavasti aikaa tuotannon ohjauksessa. Tilauksen saapumisesta menee vain minuutteja, kunnes työkortti on tulostettu ja työ on jonossa. Fikuron nopeakäyttöisyys on sen ehdoton vahvuus.
  4. Isoin juttu on se, että tieto on nyt yhdessä paikassa. Aiemmin näkymä piti muodostaa paljon pirstaleisemmasta tiedosta.
  5. Meidän toiminta on parantunut huomattavasti Fikuron käyttöönoton jälkeen. Saamme tietoa nopeasti järjestelmästä, se on ketterä ja säästää aikaa.
  6. Konepajan arjessa meillä on paljon toistuvia työvaiheita. Olemme laatineet niistä rakennetuotteet, jotka paljastavat paljonko työ on viimeksi maksanut. Täten Fikuro tukee meitä myös palveluiden hinnoittelussa.

Kysyttävää Fikurosta? Ota yhteyttä!