Choose language

Toiminnan­­ohjaus­järjestelmän käyttöönotto

Järkeistä heti – Fikuron saat käyttöösi jopa päivässä! Kun ohjelmisto on selkeä ja yksinkertainen käyttää, on sen käyttöönottokin nopeaa.

fikuro-hero-kayttoonotto-900x900 fikuro-hero-kayttoonotto-900x900

Suomen nopein ERP-järjestelmän käyttöönotto – näin se etenee

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoa on perinteisesti pidetty viikkojen tai pahimmillaan jopa kuukausien mittaisena projektina. Fikuron käyttöönotto poikkeaa siitä, mihin on totuttu – käyttöönotto hoituu jopa yhdessä työpäivässä, eikä järjestelmän käyttö vaadi pitkiä koulutuksia.

FIKURO brandi | ikoni numero 1

Aloituspalaveri

 • Oma Fikuro-asiantuntijasi hoitaa käyttöönoton kanssasi alusta loppuun ja säilyy yhteyshenkilönäsi myös käyttöönoton jälkeen.
 • Aloituspalaverissa valmistellaan käyttöönottoa: päätetään yhdessä aikataulu, käydään läpi seuraavat askeleet ja nimetään yrityksesi vastuuhenkilöt.
 • Heti aloituspalaverin jälkeen voit lisätä käyttäjiä järjestelmään.
FIKURO brandi | ikoni numero 2

Tietojen siirtäminen

 • Fikurosta löydät valmiit pohjat, joita voit käyttää tietojen siirtoon. Fikuroon voidaan tuoda tietoja yrityksen asiakkaista, toimittajista, tuotteista ja rakennetuotteista.
 • Autamme tietojen siirtämisessä järjestelmään.
 • Useat taloushallinto-ohjelmat voidaan integroida Fikuroon tässä vaiheessa.
FIKURO brandi | ikoni numero 3

Käyttöönotto

 • Käyttöönottopalaverissa käymme läpi Fikuron toiminnallisuudet, koulutamme yrityksesi vastuuhenkilöt ohjelmiston käyttöön ja varmistamme, että kaikki toimii hyvin.
 • Pääset heti hyödyntämään Fikuroa toiminnanohjauksen kehittämisessä.
FIKURO brandi | ikoni numero 4

Järkeistäminen

 • Jatkossa saat Fikuron asiakastuelta nopeasti apua järjestelmän käyttöön liittyvissä ongelmatilanteissa.
 • Tuttu Fikuro-asiantuntijasi varmistaa kanssasi, että toiminnanohjauksesi tehostaminen sujuu mutkattomasti – autamme tarvittaessa mm. raportoinnin kehittämisessä ja Fikuro pakettisi laajentamisessa.
 • Myös lisäkoulutus tai konsultointi onnistuu tarpeidesi mukaan.
Fikuro asiakas

Takuulla tyytyväiset asiakkaat

Olemme varmoja siitä, että Fikuro tekee, mitä lupaa. Siksi tarjoamme sinulle 3 kk tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen, saat Fikuro-pakettisi kuukausimaksuista rahat takaisin.

ERP käyttöönotto – usein kysyttyä

Aiemmin ERP-järjestelmän käyttöönottoprojekti on voinut kestää viikkoja tai pahimmillaan jopa kuukausia. Fikuron käyttöönotto kuitenkin poikkeaa siitä, mihin on totuttu – saat tunnukset järjestelmään heti tilauksen tehtyäsi, käyttöönotto hoituu jopa yhdessä työpäivässä eikä pitkiä koulutuksia tarvita. Aloittaaksesi tarvitset vain verkkoyhteyden ja -selaimen.

Fikuron käyttöönotto ei vie paljon aikaasi, ja voit itse vaikuttaa käyttöönottoon kestoon. Tuoterakenteet, tuotteiden osa-luettelot sekä työvaiheet on hyvä olla määriteltynä jo etukäteen, jotta saat Fikurosta kaiken hyödyn irti mahdollisimman nopeasti. Jos kuitenkaan sinulla ei ole näitä valmiina tai jos eri järjestelmistä siirrettävien tietojen haaliminen on vaikeaa, voit perustaa tuotteita Fikuroon myös sitä mukaa, kun niitä myydään.

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto vaikuttaa usein koko yrityksen prosesseihin. Osana käyttöönottoa onkin erityisen tärkeää käydä läpi yhteiset pelisäännöt ja toimintamallit.

Kun käyttöönoton aikataulu ja työnjako asiantuntijoidemme ja yrityksesi vastuuhenkilöiden välillä on sovittu selkeästi, Fikuro on mahdollista saada käyttöön hyvin nopeasti.

Näin voit valmistautua toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoon jo etukäteen:

 • Rekisterien ja muiden eri järjestelmistä kerättävien tietojen siirto voi olla yllättävän aikaa vievää ja onkin tärkeää, että varaat siihen tarpeeksi aikaa.
 • Mitä nopeammin tuoterakenteet, tuotteiden osa-luettelot sekä työvaiheet ovat määriteltynä sitä nopeammin saat ERP-järjestelmästä täyden hyödyn irti.
 • Varmista, että yrityksesi vastuuhenkilöt pääsevät osallistumaan sekä aloitus- että käyttöönottopalavereihin, jotta saatte erinomaisen startin ohjelmiston käyttöön.
 • Viestintään yrityksesi muille työntekijöille on hyvä kiinnittää huomiota. On tärkeää, että kaikki tietävät, mitä hyötyä ohjelmisto tuo yrityksellesi ja miten se vaikuttaa työntekijöiden arkeen.

Usein toiminnanohjausjärjestelmien käyttöönottoprojektit saattavat vaatia jopa useiden kymmenien tuhansien eurojen alkuinvestoinnin. Fikuron käyttöönotto on edullista ja hinnat on suunniteltu tuotepakettikohtaisesti – näin voit ottaa käyttöön vain yrityksellesi hyödylliset ominaisuudet.

Fikuron käyttöönoton kustannus on alkaen vain 1500 € - käyttöönottoon sisältyy sekä aloitus- että käyttöönottopalaveri, tarvitsemasi tuki käyttöönoton aikana, sekä koulutus ohjelmiston käyttöön. Lisäksi opastamme, miten tiedot vanhasta järjestelmästä siirretään uuteen järjestelmään. 

Käyttöönoton jälkeen tarvitsemasi konsultointi, mahdolliset lisätyöt tai koulutukset esimerkiksi tuotannon työntekijöille ovat tilattavissa erikseen.

Katso paketit ja hinnat

Kyllä vain! Oma Customer Success Managerisi auttaa sinua henkilökohtaisesti käyttöönotossa ja koko asiakkuutesi ajan – voit keskustella myös Fikuro-paketin laajentamisesta, raportoinnin kehittämisestä tai muista tulevista tarpeistasi tutun Fikuro-asiantuntijan kanssa.

Voit luoda yrityksesi käyttäjät järjestelmään helposti itse. Käymme käyttäjien luomisen kanssasi läpi aloituspalaverissa, ja jatkossakin voit aina kysyä apua meiltä.

Halutessasi voit perehdyttää yrityksesi työntekijät itsenäisesti tai tilata meiltä koulutuksen suomeksi tai englanniksi.

Kyllä, useat taloushallinto-ohjelmat voidaan integroida Fikuroon. Käymme tarvittavat toimenpiteet kanssasi läpi aloituspalaverissa ja autamme sinua tietojen siirtämisessä. Voit tuoda Fikuroon tiedot yrityksesi asiakkaista, toimittajista ja tuotteista helposti suoraan taloushallinnon järjestelmästäsi.

Tutustu integraatioihin

Tilitoimiston osallistuminen käyttöönottopalavereihin ei ole välttämätöntä, mutta tilitoimistoa kannattaa tiedottaa ERP-järjestelmän käyttöönotosta. Tilitoimiston apua voidaan tarvita, jos Fikurosta tehdään integraatio yrityksesi taloushallinto-ohjelmaan.